Na bicykli bezpečne!

V máji sme sa zúčastnili tejto súťaže, ktorú organizuje Centrum voľného času v spolupráci s Policajným zborom v Brezne. V našom tíme boli Kika, Paťo, Šimon a Veva. A spomedzi 7 družstiev sme skončili  na peknom 4.mieste .Gratulujem !

 

ĎAKUJEM!!!

Všetkým Bublinkám, ktoré prišli zahrať divadielko pre našich budúcich prváčikov. Bolo to výborné a ja som bola na vás pyšná. Ďakujem aj pani vychovávateľke Jarke, ktorá s vami trpezlivo nacvičuje a režíruje vaše divadielka. Ste super tím :) Foto  (klik na fotku)

 

Čo nové?

Chcela som vás milé Bublinky pochváliť :) Ste veľmi ukecané, veselé niekedy namosúrené dokonca až zúrivé( však Matúško), ale moje Bublinky. Potešili a prekvapili ste ma už toľkokrát! Vždy je medzi vami niekto , kto si spomenie na Deň učiteľov, moje meniny alebo len tak a poteší ma nejakou drobnosťou alebo vlastnoručne upečeným koláčikom. Najviac ma však poteší vaše vrúcne objatie a dôvera, ktorú do mňa vkladáte. Som s vami šťastná a mám vás rada. Robíte aj zle, no prekrývate to krásnou dekou plnou príjemných zážitkov :)

 

Prajem krásny advent- čas očakávania Vianoc!

Prírodovedný projekt:

Čo všetko sa skrýva v mojom tele

Náš projekt trval 6 týždňov. Počas týchto týždňov sme zhromažďovali teoretické materiály : čítali sme knihy, hľadali v encyklopédiách, študovali učebnicu a skúmali web.Keď sme to všetko ako-tak zmákli, vytvorili sme v skupinách naše prvé myšlienkové mapy. Pomocou nich sme ľahko porozprávali o tej časti ľudského tela, ktorú sme si ako skupina vylosovali. Naše orgány si aj vyrobíme z papierovej kaše a postavíme  z lega. Rozhodli sme sa , že výstupy z nášho projektu predstavíme aj kamarátom z 3.B triedy. Zajtra dopíšeme ako to dopadlo a doplníme fotkami z akcie :)

Akcia 9:Lyžovačka

My všetci sme to zvládli, len pani učiteľka to nezvládla, premohla ju chrípka!!! Ale dva dni sa vylyžovala. Tento rok sa prihlásilo až 16 Bubliniek! Nakoniec nás bolo len 14, pretože Mirka bola po chorobe a Oliverko nám odišiel do veľkého mesta:( Všetci sme to absolvovali bez zranení a parádne sme sa vylyžovali. V piatok sa na nás dokonca usmialo aj slniečko. Fotočky z LV budú určite čoskoro na školskej stránke. Chcem sa poďakovať v mene všetkých Bubliniek pani učiteľkám a pani vychovávateľkám, ktoré s nami statočne bojovali na lyžiarskych svahoch. Bolo to super. Už teraz sa tešíme na budúcoročnú- štvrtácku lyžovačku :))))

1.2.

Tu sme lyžovali (1.Mýto pod Ďumbierom, 2.Hronec)

 

Akcia 8: Korčuľovanie

Okrem iného sa my v škole snažíme veľa športovať. Využívame na to všetko, čo sa dá. A tak sme sa už tretí rok zúčastnili korčuliarskeho kurzu. Chodilo nás naozaj veľa. Každú stredu sme mali netradičnú hodinu telocviku. Vzali sme korčule a poďme na štadión. Veď je taký krásny! Škoda nevyužiť takúto možnosť. A tak sme sa vyšantili na ľade. Už nám to končí, lebo nás čaká lyžiarsky výcvik. A potom chvíľu pobeháme a bude tu plavecký. Jupííí. Pozrite sa na nás ako sme sa korčuľovali! To sme my- z 3.A!!! (...a naši kamaráti...)

AKCIA 7: Vianočná akadémia

Tak to bola bomba. Plné hľadisko rodičov, ktorí sa prišli pozrieť nielen na svoje deti! Krásny program plný básničiek, tancov, pesničiek, scénok. S oživením : pobehujúcim vianočným stromčekom. Ďakujem aj vám milé Bublinky! Krásne ste sa predviedli , zarecitovali, zaspievali. Ste zlaté. Už sa teším na budúce Vianoce.

Akcia 6: V zdravom tele- zdravý duch

 Na hodine telesnej výchovy sa naozaj namakáme! Robíme stojky, skáčeme, prihrávame si lopty, beháme,... Ale najradšej máme VYBÍJANÚÚÚ!!!

AKCIA 5:Dopravná výchova

 

Aj tento rok si prišli naše vedomosti z dopravnej výchovy preveriť páni policajti. Okrem teoretických vedomostí sme sa ukázali aj ako vzorní chodci a cyklisti. Mali sme na sebe reflexné vesty, prilby a rešpektovali sme semafór.

Akcia 4: Deň s jablkom

No paráda, toto je najlepší deň v škole! Výkrik Bublinky Mareka ma veľmi potešil. No ani sa mu nečudujem. Tento deň nebol tradičný.Venovali sme sa jablkám.Najprv sme ho opísali, potom sme ho ochutnali, zistili sme , čo sa z neho dá urobiť a zjedli sme jablkový koláč od pani učiteľky a pani učiteľka od Naďky a nakoniec sme ho nakreslili na plagátik. Odkaz pre Naďku: koláčik bol výborný!!!  

Akcia 3: Deň školských knižníc

Aby to nebolo len tak, pani učiteľky SJL na druhom stupni pre nás vymysleli 2 aktivity. Najprv nám prišli do triedy siedmaci Sára, Saška a Michal a prečítali nám príbeh o drogách. Vylúštili s nami tajničku a urobili kvíz. 2 aktivitou bol Knižný jarmok 1.ročník. Žiaci priniesli knihu a vymenili ju za inú knihu, ktorú ešte nečítali. Z Bubliniek sa zapojili len dve: Naďka a Miško. Super! Bolo to pekné!

Akcia 2: Muzikál Čarodejnice

Naozaj krásny zážitok! Žiaci Základnej umeleckej školy nám zahrali muzikál o čarodejniciach, ktoré sa báli zostarnúť. Medzi hercami boli aj žiaci našej školy. Veľmi sa nám to všetkým páčilo.Okrem hercov predviedol výborný výkon aj hudobný orchester.Škoda, že nemáme odtiaľ fotky, ale bola tam tma a ja som nemala foťák, len mobil. Tak nabudúce...

 

Akcia 1:Tvoja správna voľba

Dnes nás hneď zaránky privítal pán policajt, ktorý nám ukázal , čo všetko nám môžu spôsobiť návykové látky. Na troch paneloch sme sa mohli presvedčiť o tom, ako budeme vyzerať po požití alkoholu, videli sme aj pľúca fajčiara a vyskúšali sme si  "pobyt" za mrežami. Alkohol, cigarety, drogy  - to sú poriadne zabijáky. Fúúúj! Aj Bublinka by  z toho určite praskla. Porozprávali sme sa o všetkých nástrahách, ktoré na nás Bublinky zákerne číhajú a poučná prednáška spojená s tvorivými dielňami nám určite pomôže sa správne v živote rozhodnúť. Pozrite si ako to tam vyzeralo:

Keď nebo plače...

Dňa 2.9.2012 nás opustila maminka našej Bublinky Mirky:( Je to veľmi smutné:( Miruška, si statočné dievčatko a my všetci ti pomôžeme ako budeme vedieť.  Za všetky Bublinky tebe a celej tvojej rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť:( Je nám to veľmi ľúto.

...a už sa to začalo...

No, veru! Dnes sme sa ráno pred ôsmou stretli v našej triede a čuduj sa svete, akoby sme sa videli naposledy  včera. Síce sme všetci vyrástli a opekneli (hlavne my bublibaby xi-xi), ale inak v pohode. Predsa tu však bola novinka:) Dnes sme medzi sebou privítali našu novú spolužiačku Bublinku Terezku. Prišla k nám z inej školy. Verím, že sa jej bude u nás veľmi páčiť. Dnes bola ešte nesmelá. My sa všetci budeme snažiť, aby sa jej za pár dní zdalo, že je s nami  odjakživa:)  Júj, foťák ostal v aute:( Sorry, fotky uvidíte až zajtra. Aspoň obrázok-

3.SEPTEMBER

Tak a už sa nám skončilo leňošenie. Teším sa na Vás , milé Bublinky! Stretneme sa v pondelok ráno o 8:00 a v škole pobudneme prvý deň do 10:00. Viac sa uč dozviete v škole , v našej novej triede na poschodí. Dovedie Vás tam šípka BUBLINKOVO ako každý rok:)

Júnové putovanie

Tak ako každý rok, tohtoročný jún bol poriadny zaberák. Prešli sme si tvrdou opakovacou prípravou cez všetky Bublinkine krajinky. Napísali sme písomky a otestovali svoje vedomosti vo všetkých predmetoch. Pomedzi to sme stihli super výletík do Pribyliny, besedu s policajtom, netradičnú hodinu slovenčiny  v laviciach našich starých mám, zmrzlinku s pani učiteľkou, preberanie nových učebníc, ... No nabitý mesiac. Naše triedne logo - Bublinka nám z tej rýchlosti aj  spadla z nástenky:o)

31.máj 2012

Ponad naše hlavy lietala helikoptéra. Napadlo nás , že vezie raneného. Ale našťastie to bola len údržba vysielača na výškovom paneláku. Aj my sme sa nedávno na hodinách Vlastivedy rozprávali o bezpečnostných a ochranných zložkách.

POLÍCIA - 158, HASIČI - 150, ZÁCHRANÁRI -155 .

Tak sme sa rozhodli, že vytvoríme poster s touto tématikou. A takto vyzerali naše plagáty. Pracovali sme v skupinách.A takto to vyzeralo.

A potom sme sa vybrali do mesta na Spievankovo. Zaspievali sme si detské pesničky a zúčastnili sme sa čitateľského maratónu v Mestskej knižnici. Po návrate sme si ešte poriadne pokričali v triede a plný zážitkov sme sa presunuli kričať do školského klubu:))))

 

Čo sa stalo od apríla do júna???

22.apríla naša Zem oslavuje svoj deň - Deň Zeme. My sme sa rozhodli , že pošleme svoje pozdravy v rybičkách  pre vodu, lebo je dôležitá a naša Zem je práve vďaka nej modrá. Budeme sa snažiť neznečisťovať vodičku!

    

 

Sokoliari z Banskej Štiavnice

Tak to sme  ešte nevideli!!! Prileteli k nám žiaci zo školy v Banskej Štiavnici a priniesli si so sebou aj svojich školských miláčikov: orliaka, sovu, sokoly.

Bolo to super predstavenie. Vtáky lietali tesne  nad našimi hlavami. Wau!!! Niektoré deti sa aj zľakli , ale dravce boli skvele vycvičené a ich cvičitelia ich hravo zvládli. Kuk na fotky:)

 

Triedy bez hraníc- Zelený deň

Tento deň majú Bublinky veľmi radi. Môžu sa rozbehnúť po celej škole a celý deň robia aktivity, ktré ich bavia. Aj tento deň mali na výber až 12 aktivít, ktoré sa akýmkoľvek spôsobom spájali s Dňom Zeme. Recyklácia odpadu, jabĺčkové čelenky, ochutnávka ovocia a zeleniny, Dielňa matky prírody, tance, pohyb,Lego, práca s odpadovým materiálom... atď. Takto to vyzeralo v mojej jabĺčkovej dielni:)

 

Plavecký výcvik

Aj tento rok vyvrcholilo športovanie Bubliniek plaveckým kurzom. Všetci už  plávali a verím, že nikto sa z nich už neutopí. A to je dosť dôležité:) My ostatní sme sa tiež dobre bavili , ale na suchu. Tak sa osviežte aspoň pohľadom na vodičku a Bublinky v bazéne. A ešte sa chcem poďakovať pani učiteľke Erike z 2.B, ktorá Bublinky sušila a celý týždeň im pomáhala:)   Kuk FOTO:)

 

 

Vyhodnotenie zberu papiera

Ešte síce neviem koľko kilogramov papiera sme spolu priniesli, ale jedno už viem! Z 21 Bubliniek sa do tohto zberu zapojilo 20!!! Super!!! Určite sa chcem poďakovať aj rodičom. Ste naozaj veľmi nápomocní mne aj škole.

Nám sa všetko zíde:-)

Chcem sa poďakovať rodičom, ktorí na nás myslia aj pri upratovaní svojich kancelárií a bytov.Dnes sme urobili krásnu koláž zvieratka. Vystrihli sme ho z látok, ktoré nám poslala Marekova maminka. Ja si to veľmi vážim a cením, že ste takí ochotní, zlatí a nápomocní mne aj svojim Bublinkám.  A Matúško Páleník dnes už odštartoval zber papiera, tak sa všetci pripojte:)))

Veľkonočné putovanie

20.3. bol prvý jarný deň a my sme v Bublinkove naozaj uverili, že už prichádza tak dlho očakávaná JAR. Tak sme sa rozhodli, že to oslávime prechádzkou do Mestskej knižnice.Tam sme sa dozvedeli kde, ako a prečo začali vznikať knihy.Teta knihovníčka nám porozprávala, že najstaršie knihy  vôbec nevyzerali tak ako dnes .

Po návrate sme sa rozhodli, že najlepšie bude, keď sa na príchod JARI pripravíme . My nie sme ešte takí zruční návrhári, nevieme ešte navrhovať odevy, ale...niečo už vieme ! Navrhli a vyrobili sme si sladké a krásne farebné  náhrdelníky . A potom sme si ich aj zjedli( tie z cukríkov).

No a nakoniec sme sa už posmelení našimi výtvormi rozhodli pre výrobu veľkonočných pozdravov, ozdôb a dekorácií. Košíčky a kraslice boli naozaj vydarené.  A tak nám ostala už len návšteva Horehronského múzea. Tá nás čaká v stredu a veľkonočné sviatky už môžu prísť!

A  NEZABUDNITE  POSLAŤ  AJ  TEPLÉ  JARNÉ  LÚČE     :-D                  

VŠETKY FOTOGRAFIE O VEĽKONOČNOM PUTOVANÍ NÁJDETE VO FOTOGALÉRII.

Putovanie šieste- snežné

Deň prvý: 

Stojíme,...padáme,...lyžujemééé!!! Je to skvelé! Máme kopec len pre seba. Rozdelili sme sa do skupín, podľa našich lyžiarskych schopností. Verím, že najneskôr v stredu všetci lyžujeme na vleku. Tu sú prvé fotky a postupne budú pribúdať:)

Valentínska prechádzka!

Nenazvem to putovanie, pretože sviatok sv.Valentína trvá len jeden deň. Je to 14. február. Ale prechádzka to bola. Najprv sme si niečo povedali o tomto sviatku a potom sme si vyrobili jednoduché Valentínky. Tento sviatok patrí zaľúbeným . My sme si ho trošku prispôsobili a povedali sme si, že Valentínku darujeme každému, kto pre nás niečo znamená. (Je to dobrý kamarát, obľúbený člen rodiny, skvelý človek,...) A na tie zamilované si ešte chvíľku počkáme.      

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

 

Deň svätého Valentína, lásky čas on pripomína.
Srdiečko maj otvorené, pre cit lásky je stvorené.
Lásku daruj každý deň, možno splníš iným sen!
Krásny Valentín!

Putovanie Vianočné

Kde bolo , tam bolo... tak sa začína veľa rozprávok. Nebudeme žiadna výnimka. Aj naša Vianočná rozprávka sa takto začala. Všetky deti z našej školy, ktoré vystupovali na vianočnej akadémii, boli súčasťou tejto rozprávky. Všetky čísla boli krásne! Naše Bublinky vystúpili  ako šmolkovia v tančeku, ktorý s nimi nacvičila naša milá Veronika v ŠKD.  Celé to bolo ako nádherný darček pre všetkých, ktorí sa prišli pozrieť. Fotografie z tejto akcie nájdete vo fotogalérii. 

PUTOVANIE DOPRAVNÉ-pokračovanie

A keď sme sa už poučili, tak sme si aj zajazdili! Myslím, že toto bol najlepší záver vlastivednej témy Bezpečná cesta do školy. 

Putovanie piate- Vianočné

Mikulášku, dobrý strýčku, modlím sa ti modlitbičku,...

Je čas vianočný, keď stromček sa ligoce,...

Tichá noc, svätá noc,...

A tak ďalej. Toto budeme teraz počuť častejšie . Blížia sa najkrajšie sviatky roka. Všetci sa na ne tešíme a pripravujeme. Pani vychovávateľka Veronika s nami nacvičuje šmolkotanec, v triede robíme ozdoby a dnes sme pesničkami, hrou na flautu a básničkami privolali Mikuláša. A predstavte si, doviezol ho Martin na bielom koni. No super!!! Pozrite sa ako to vyzeralo. Ďakujeme Mikuláš, že si si na nás spomenul a priniesol si nám darčeky a sladké maškrty.

Kuk foto!!!

 

Putovanie štvrté

Dopravné

V utorok k nám do školy zavítali maskovaní policajti! Predstavte si , vyzerali ako bežní ľudia. Vraveli, že na chvíľu odložili uniformy a hrajú sa na pánov učiteľov.A celkom im to šlo. Vysvetlili nám všetko o povinnostiach chodcov, ukázali nám dopravné značky.Naučili nás niektoré potrebné predpisy a pravidlá, ktoré je potrebné poznať, dodržiavať a neporušovať. Tak my sme už znovu o niečo múdrejší. Teraz už len veriť, že takí mudri a poslušní budú všetci účastnící dopravnej premávky.

Krížom - krážom  po ceste( toto by sa nemalo stávať, ale...)

Cestou do ľudovej školy som svojho syna učila ako do nej bude chodiť sám. Tak sme prišli ku križovatke . Nešlo žiadne auto a môj syn mi povedal, že môžeme ísť. Táto križovatka však mala aj semafór a tam bol červený panáčik. Ja vzorná a zodpovedná matka a učiteľka som ho zastavila s tým, že počkáme. Trvalo to dlho. Keď konečne naskočila zelená, tak sme sa snažili prejsť.  A čuduj sa svete, prejsť sa rozhodlo aj auto. Bolo to tesné a ja som ostala v šoku. Mali sme naozaj šťastie. V aute, ktoré nás skoro prešlo, sedel postarší pán ktorý má tiež možno vnuka. Ktovie ako by asi reagoval na vodiča, keby sa mu to stalo. Už sa na semafór nespolieham. Stojím a čakám až kým auto nezastane. A doteraz pre istotu syna odprevádzam!

 

Putovanie tretie

Dejiny trochu inak-interaktívna hodina dejepisu

Kde bolo, tm bolo, za siedmimi horami a .... takto sa začínajú rozprávky. A aj naše dejiny sú jedna rozprávka. Nie? Ale nám to tak zahrali. Júj, výborný príbeh. Už vieme, čo to bola Veľká Morava, a prečo sa po smrti Svätopluka rozpadla. Vieme, že na našom území bojovali Turci a že ujo Ľudovít Štúr sa stále šťúral v slovenčine. Vieme, kto boli alchymisti,kupci, rytieri,... A pri strieľaní sme sa "vôôôbec" nezľakli:)) Pozri fotky v galérii:)

Putovanie druhé-hudobné

Tak to bola teda bomba!!! Predstavte si , že všetky Bublinky boli nadšené z dychovky. Neveríte? Pozrite si fotky v galérii. Veľmi sa chcem poďakovať všetkým hudobníkom z dychovky. Predstavili nám všetky dychové nástroje trochu inak a predviedli, že dychovka to nie sú len vážne melódie , ale aj pesničky skupiny Boney M ! Hrali super, nálada bombová a super zážitok !!! A aj Bublinky si mohli vyskúšať hrať na rôznych nástrojoch. A zase sme o čosi múdrejší:)))

 

Prvé putovanie

29.09.2011 19:54

Vydrovská dolina

Začalo to krásne.Počasie nám prialo. Napriek trošku chladnejšiemu ránu sa  pekne oteplilo! O 8:30 sme vyrazili do prírody. Autobus nás vyviezol do Vydrovského

skanzenu. Tam nás čakali lesní pedagógovia ujo Jano, ujo Vlado, ujo Michal a teta Evka.Pripravili si pre nás turistickú trasu, po ktorej sa tak často nechodí. Bublinky boli nadšené. Chlapci sa nemohli dobehať a dokričať a baby sa tiež nedali zahanbiť:))) Cestou sme si pozreli náučné tabule, naučili sme sa prečo medvede v zime spia, ako vyzerá skokan(žabka), čo je to posed, ako vyzerá mapa Slovenska, a tak ďalej. Celou cestou sme všetky svoje odpadky nosili pri sebe a hodili sme ich potom do koša. Na lúke pri horárni na nás čakali hry.

1.hra- na netopiera a motýľa  

2.hra-čuchové pexeso(poznávanie byliniek podľa čuchu)

3.hra-zvieratká na ceste

4.hra- sluchová hádanka(hľadanie rovnakých zvukov)

Po tejto aktivite sme zrazu zistili, že je 12 hodín a my sme ešte neboli v obchodíku na suveníry. Tak sme sa pekne poďakovali našim sprievodcom a  rýchlym krokom sme sa presunuli do obchodu. Ujo šofér to chápal, a tak nás chvíľu počkal. Do školy sme sa vrátili presne o pol jednej a privítala nás s veľkým úsmevom naša pani riaditeľka. Tak sme jej šikovne prezradili, čo sme zažili a utekali sme sa zložiť, lebo nás už boleli nohy aj ruky.  Výborný deň! Ďakujeme všetkým, ktorí sa na príprave tohto dňa podieľali- lesným pedagógom  a našim pani učiteľkám Erike a Lenke! Viac foto-klik na obrázok:)


 

 

Posledné aktivitky v školskom roku 2010/2011

Posledný týždeň pred koncom školského roka sme sa vybrali do prírody. Náplňou celého dňa boli didaktické hry v prírode a s prírodou. Vybrali sme sa náučným chodníkom , ktorý pre nás pripravili pracovníci Lesov mesta Brezna.Cestičkou sme stretli uja bylinkára, ktorý nás poučil o význame a použití liečivých rastliniek z našich lesov a lúk. Po ňom sme stretli tety lesníčky, ktoré nám pomocou hádaniek povedali o zvieratkách žijúcich v našich lesoch. Ujo horár nás vyskúšal, či poznáme podľa listov naše stromy a ukázal nám ako škodcovia lesa poškodia stromy.Na konci náučného chodníka na nás čakali poľovníci s poľovníckym psíkom. Porozprávali nám o tom, ako sa trba starať o zvieratká v zime aj v lete .Všetkým sa nám tento deň veľmi páčil. Na druhý deň sme v triede vytvorili svoju zážitkovú knihu o tomto super dni! Ak chcete vidieť všetky fotky, kliknite na obrázky.My sme veru naozaj šikovné bublinky!!!

Ujo bylinkár.

Naša zážitková kniha.

PRÁZDNINKY!!!

Tak už sa naozaj všetci tešíme na zaslúženú dovolenku. Tento rok sme toho zvládli vééľmi veľa.Urobili sme úžasné pokroky a zdokonalili sa vari vo všetkom. Už nikdy nebudeme malí prváčikovia( iba ak by sme nevyrástli do strednej školy:))) O dva dni bude vysvedčenie. Každý je trochu nervózny, ako to dopadne. Najviac si všetci prajeme pekné a teplé počasie. Tak už sa teším na 30.jún !

 

Stredoveký deň detí v Modrom Kameni!

1.6. je na celom svete DEŇ DETÍ a to je predsa aj Deň detskej radosti. Tak sme si teda povedali, že ho strávime netradične. Rozhodli sme sa získať titul rytiera Modreho kameňa. Museli sme pri tom zdolávať rôzne úlohy. Najprv sme sa posilnili humorom pri rozprávke  Poprepletko, v bábkovom divadle na nádvorí. Potom sme mali skúšku šikovnosti, skúšku odvahy, skúšku obratnosti a skúšku spolupatričnosti. Všetko sme zdolali a tak nás gróf v kaplnke všetkých pasoval za rytierov a dievčatá za šľachtičné. Na záver sme sa vybrali po stopách draka v múzeu hračiek.Mohli sme si všetko vyskúšať a dokonca sme boli aj v pekle a lúštili sme tajomný odkaz kapitána vikingskej lode. No super deň. Aj počasie nám prialo. Cestu sme zvládli ná výbornú a nakoniec sme dostali aj sladkú odmenu. Ak chcete vidieť, čo sme zažili kliknite si na obrázok draka.

PLAVECKÝ KURZ

Wauu! Už to začalo. Dnes sme boli prvýkrát na plaveckom. Chodí nás len 10. My ostatné bublinky trošku "šprtáme" No všetkým nám je fajne. Všetky bublinky plávajú ako o život. Niektorí sú už zdatní plavci! Ale všetci sa snažia. Tu je zopár fotiek z plavárne-klik na fotku:)

Les v knihe

Projekt Lesov mesta Brezna a Mestekej knižnice.

Vybrali sme sa do knižnice hľadať les!

Piatok 13!!! Hrozivý dátum? Ale čoby! Možno len ten dážď...no vraj od májového dažďa sa rastie:)V knižnici nás čakali rôzne úlohy. Predstavovali sme sa do šiškofónov, poznávali sme semienka stromov, šišky , vetvičky,...Zistili sme, že les je vlastne aj v knižnici. Všetky knihy sú totiž z papiera a papier je z dreva stromov.Polievali sme stromčeky, vyrábali sme motýle, hrali sa pexeso, hádali hádanky. Bolo to perfektné. Veď kuknite fotočky.

Najkrajšie slovo na svete je MAMA

Každý rok druhú májovú nedeľu krášli sviatok Deň matiek. Aj my v Bublinkove máme naše bublimaminky. Veľmi ich ľúbime a rozhodli sme sa , že si pre ne pripravíme darčeky a pekný kultúrny program. V pondelok 9.5. sa naša bublitrieda premenila na veľké javisko s hľadiskom. Prišli všetky mamičky. A my sme im najprv zahrali divadielko Veľký kráľ a malá myš, potom sme im zaspievali pesničky a zarecitovali básničky. Podľa potlesku súdime, že sa im to nesmierne páčilo. A nás to teší! Teší nás, že boli na nás také pyšné. Potešili ich aj naše vlastnoručne vyrobené darčeky- ozdobná krabička, náhrdelník, srdiečko, obrázok.Za odmenu nám priniesli aj cukríky, sladkosti, malinovku a koláčiky. Ďakujeme a tešíme sa nabudúce. Vaše bublinky.

VIDEO TU:

Veľkonočné tradície

Tak o tých nám veľa povedala teta knihovníčka Monika z oddelenia detskej literatúry v Mestskej knižnici. A aby sme len tak nesedeli , pozvali sme si na návštevu Andrejkovho starkého.Andrejko je prvák a chodí do 1.B triedy. Jeho starký krásne pletie. Ale nie vety a i,y...Pletie korbáče. A poriadne. No už si vieme aj my upliesť na seba bič. Veľmi pekne mu za jeho ochotu a trpezlivosť ďakujeme!!!

Pozrite fotočky. Klik na korbáč.

Projekt "JAR"

Jar trvá tri mesiace: marec, apríl, máj. A my sme si vybrali tento čas na trošku iné učenie sa.

Čo budeme robiť?

Marec:

1. marec mesiac knihy- Deň s rozprávkou

2.Urobme si nástenku- tvorba viet o jari, vytvorenie kvetov z viet na nástenku

3.Vychádzka- pozorovanie prírody + vypracovanie pracovných listov v skupinách

Apríl:

1. Tvorba plagátu o zvieratách

2.Výroba jarnej dekorácie- veselý chlapec

3. Pozorovanie klíčenia semien

4. Návšteva Horehronského múzea - Veľkonočná výstavka

5. Výroba papierových veľkonočných pozdravov + tvorba pozdravov na počítači

6.Zelení škriatkovia- školský projekt ku Dňu Zeme

Máj:

1. Darček pre mamičku 

2. Ako sa zmenila naša záhradka

Úlohy sú zadané a ja verím, že sa nám to bude páčiť!!!

VŠETKO O PRIEBEHU PROJEKTU BUDE V ZÁLOŽKE "AKO SA UČÍME"

Čo som sa naučila na školení...

Okrem iného sme sa tam naučili robiť takéto "myšlienkové mapy". Názov je pekný a aj to bolo zaujímavé!

Páči sa vám to?Aj mne!

Deň s rozprávkou

Kedy?    9.3.2011                Kde?      V každej triede  našej školy                                                                                                                 Celý deň budeme putovať svetom rozprávok s pani učiteľkami. Už sa na to veľmi teším a určite aj vy. Každý z vás si vybral niečo iné (Kráľ Rozprávkar, Obratné mačičky,Postavme si rozprávku , Maľovaná rozprávka, Rozprávkové kostýmy, Putovanie s vajcom, O jabloni, Tvorivá rozprávka, Ilustrácia, V knižnici, Spievankový orchester, Princezničky, Povolanie spisovateľ) a všetko si to odfotíme!!!    

AKO TO DOPADLO?                                                  

Dnešný deň bol pre nás úžasný!!! Rozbehli sme sa do tried, ktoré sme si vybrali a pracovali sme na rôznych aktivitách. Všetkým sa nám tento deň páčil ( tak ste mi povedali). Vypočuli sme si rozprávočky a tvorili sme. Z Lega sme si postavili rozprávkové postavičky, urobili si kráľovskú korunu, masky,zacvičili sme si. Bola to naozaj výborná akcia.

Pozrite si naše fotografie . Kliknite na fotku.

Fotky sú na webstránke našej školy. Kuknite na zajka.

Ozaj za zber papiera sme dostali skoro 40 €. Ste skvelí. Peniažky použijeme na vstupné do múzea a iné potrebné veci pre vás.

KARNEVAL

Tak a už je to tu!!! Dnes je karneval. Všetky bublinky sa zmenili dnes na rôzne rozprávkové bytosti. Indiáni, princezné, kostliovci, motýle, tigre a iné. Veď najlepšie bude, ak si to všetko pozriete na fotkách. Zábavu robila aj Minnie (  kámoška Mickey Mausa) a naši starší kamaráti. Diskotéka sa vydarila a my sme sa všetci veľmi dobre zabavili.

                                   

Chceš vidieť všetky fotky? Klikni na obrázok.

Srdiečkový deň...alebo sv.Valentín po našom

V piatok 11.2.2011 sa naša škola vďaka super nápadu jednej pani učiteľky zmenila na školu plnú srdiečok . Dohodli sme sa ,že všetci si oblečieme niečo červené alebo ružové a urobíme si deň plný srdiečok, lásky a priateľstva. Do tohto projektu sa zapojil  celý prvý stupeň. V Bublinkove to tiež vrelo. Počas vyučovania sme mali tvorivé dielne. Rozhodli sme sa vyrábať valentínske pozdravy rôznymi technikami. Najprv sme odlievali srdiečka s našimi menami zo sádry. Vymodelovali sme si formu srdca z plastelíny a naliali sme do nej sádru. Kým nám sádra tuhla, tak sme urobili valentínsky pozdrav. Vystrihli sme si srdiečka a pokreslili sme ich sviečkou. Potom sme to zamaľovali vodovou farbou, nalepili na tvrdý papier a napísali "Pekný Valentín praje ......."( písali sme to už samostatne) Potom sme dokončili sádrové srdiečka a nakoniec sme si vymaľovali pekné srdiečkové obrázky. No super deň!!! A ja sa chcem poďakovať všetkým, ktorí ste mi doniesli darčeky. Kikuška ďakujem! Srdiečko od teba mi stále hovorí: Y Love you. A poďakovanie patrí aj našej skvelej pani vychovávateľke Aničke:o)

KLIK na zajkov:)

                           

 

 

A slniečko na záver... 

Dnes sme boli na kopci poslednýkrát.Prvý deň nám svietilo slniečko a bolo -10stupňov, v utorok bolo zamračené a snežilo, v stredu bolo bez slniečka, ale s prírodným snehom a vo štvrtok, teda dnes bolo najkrajšie! Slniečko a teplo! Ale radosť nám dnes nerobilo len počasie. Skoro všetky bublinky už jazdili na vleku a veľmi sa im to páčilo. Zajtra už na lyže nepôjdeme, pretože budeme dostávať naše prvé vysvedčenia. A na to sa tiež veľmi tešíme. Veď lyžovačka bude aj ďalší rok, ale prvé vysvedčenie je iba raz. Verím, že sa vám lyžovačka páčila a prajem vám, aby ste mali na vysvedčení samé jednotky!!! 

Poďakovanie

Chcela by som sa poďakovať našej bublinke Kristínkinej  maminke, pretože na nás myslela a priniesla nám na záver sladkú odmenu - koláčik pre všetky deti. Veľmi, veľmi pekne ďakujeme. Dobre nám padol:)  

Lyžovačka Júj!

To je super! Počasie nám zatiaľ praje ,dnes aj snežilo. Asi bolo lepšie a teplejšie, keď svietilo slniečko. Máme už aj nejaké fotky, no zatiaľ ešte nemám opravený počítač, a tak ich nemám ako nahrať.Ale nebojte, nestratia sa! Ako nám to ide? V prvý deň sme sa rozdelili do skupín. My bublinky sme v dvoch skupinách. Prvá skupina už lyžuje až úplne zhora a druhá skupina sa pripravuje s pánom učiteľom. V prvej skupine všetky bublinky lyžujú samostatne a zdokonaľujú si lyžiarsku techniku. Druhá skupina sa hlavne musí naučiť techniku pluhovania a brzdenia. Inak sa neodvážime ich pustiť na vleku až hore. Bolo by to nebezpečné! Všetky bublinky ( je ich 12) sú veľmi snaživé. Je to na nich aj vidieť. Ešte máme pred sebou dva dni a ja verím, že sa už na vleku prevezieme všetci.A čo na záver? Veľká pochvala za úsilie a snahu. Veď viete aké chodia bublinky z lyžovačky unavené a vymrznuté? Vtedy je na nezaplatenie teplý čajík od maminky. Držte sa , moji malí bojovníci!

1.skupina: Kika K., Kubko Ď.,Oliverko P., Matúško P.,

Terezka Ť., Naďka P., Chiarka Š., 

2.skupina: Kika S., Paťko J., Matúško T., Mirka G., Emka B.,

 

 

 

 

Zápis budúcich prváčikov

V nedeľu 16.1.2011 sa naša školička premenila na čarovný les. A privítali sme aj v našej triede budúcich žiačikov- prváčikov. Najprv sme ich potešili programom, kde vystupovali aj bublinky Kristínka K., Kristínka S., Matúško P., Kubko Ď., Veronika C. a Viktorka K. Veľmi pekne im ďakujem za pekný program. Potom sa detičky presunuli  do našej triedy, kde s pani učiteľkami vypracovali pracovný list ako veľkí školáci. Za odmenu dostali krásnu sovičku, ktorú pre nich vyrobili naše šikovné pani vychovávateľky. Ja dúfam, že sa im u nás páčilo a teším sa na nich v septembri! FOTO

! 

Prvý deň kurzu korčuľovania

Juchú!!! Tak som sa toho bála, že ako to zvládneme. Ale žiadna dráma sa nekonala. Všetky bublinky boli úžasné. Okrem Miška, ktorý korčuľoval prvý krát, sa všetky bublinky pekne obuli a s chuťou vyštartovali na ľad. Boli také rýchle, že som mala problém ich nájsť! A Miško? No tak ten ma tiež prekvapil. Jedno kolečko so mnou a potom sám, s pomocou stoličky. Išlo mu to výborne.Veľmi sa snažil a vôbec nepadal. Malá Mirka aj capla a udrela si kúsok bradu, ale hneď sa postavila, usmiala a pokračovala ďalej. Naspäť sme išli príjemne vyčerpaní a s veľmi dobrým pocitom. Ste super bublinky. Teším sa z vás!  A na klzisko sa teším opäť o týždeň v stredu. Prídťe sa na nás pozrieť- rodičia aj starí rodičia.

Pozrite si aj FOTO.

Aladinova lampa

Výborné, nadčasové a veľmi vtipné. Tak by sa dalo ohodnotiť predstavenie "Aladinova lampa." Veľmi dobré divadelné stvárnenie klasickej rozprávky s interaktívnymi prvkami. Herci vťahovali bublinky priamo do deja. Im sa to veľmi páčilo. Hlášky ako: "Som hračka z kindervajíčka "-povedal čarodejník- bublinky naozaj rozosmiali. Aj sme trošku fotili, ale fotky nie sú veľmi kvalitné. Bola tma. No čo už:)))

ALADIN

Písanka č.3

Dnes sme si s radosťou rozdali nový zošit na písanie- Písanku č.3.Bublinky boli nadšené. Už píšeme písmenko V,v.

DÚHA

Keď sa slnko bije s dažďom, keď sa príroda nevie rozhodnúť, či bude pršať alebo svietiť slniečko, vtedy sa na oblohe zjaví dúha. Je nádherné vidieť nebeskú stuhu plnú farieb. Fialová, modrá, zelená, žltá,oranžová, červená, ružová,... My s bublinkami sme sa dnes pokúsili pomôcť tete Prírode vytvoriť takú krásnu dúhu aj na našich oknách. A myslím, že sa nám to výborne podarilo!

Zber papiera

1.Bublinka Kristínka S.  -140kg  ,  9.Bublinka Viktorka K. - 4kg     

2.Bublinka Veronka C. - 41kg,     10. Bublinka Oliverko P. - 17kg

3.Bublinka Paťko J. - 12kg,         11.BublinkaNaďka P. -11kg

4.Bublinka Kubko Ď. - 26kg,       12.BublinkaChiara Š. - 14kg 

5.Bublinka Matúško P. - 20kg,    13.Bublinka Terezka Ť.-17kg

6.Bublinka Samko N. - 30kg

7.Bublinka Matúško T. - 155kg

8.Bublinka Emka B. - 12kg

Ostatné bublinky, keď prinesiete papier, tak mi to povedzte. Pripíšem vás do tabuľky!

Písanie naše každodenné...

Dnes mi nedalo neodfotiť si vás aj s vašimi písankami, milé bublinky. Viditeľne sa zo dňa na deň zlepšujete. A dôkaz? Ten držíte v rukách.

Všetky fotky si možete pozrieť TU.

Jeseň...

Je krásna, tak ako jeseň života! Tvoje vrásky starká svedčia o veľkej múdrosti a tvoje mozoľnaté ruky deduško, o veľkej zručnosti. A vaše oči mi hovoria o veľkej láske a oddanosti. Vychovali ste mojich rodičov a pomáhate rásť aj mne. Chcem byť vašim dobrým vnučatkom. Budem sa snažiť Vám pomáhať po celý život. Ľúbim Vás. Vaša vnučka, vnúčik z Bublinkova.

Moji starkí

Poviem Vám to celkom skrátka!

Babička je kamarátka.

Taký koláč- makovník,

neupečie vari nik!

A môj dedko?

Nemá chyby!

Naučil ma chytať ryby.

Zatĺcť klinec, kopať futbal...

Môjho dedka by som nedal!

PS: Chcela by som sa v mene svojom aj za všetky bublinky, poďakovať našim babkám a mamkám, ktoré sa nám postarali o sladké občerstvenie. Ste veľmi, veľmi zlatí. Ešte raz ĎAKUJEME!

 Fotografie z akcie pre starých rodičov :KLIK